onsdag 20 oktober 2010

Calle Schulman har deppat ihop (länk fixad)

Calle Schulman uttrycker i ett inlägg in stora sorg över att hans uppdragsgivare Kanal5 lägger ner planerna på programidén Celebrity Rehab. Han menar att "de deltagare som faktiskt var med på skeppet VILLE ju verkligen det här. Visst fick de pengar för att ställa upp. Men det är oviktigt i det här sammanhanget. För de behövde hjälp. På riktigt. Skit i kamerorna, skit i om någon tjänar pengar - de här människorna behöver fortfarande hjälp. Innan det är för sent. Nu har den här möjligheten ryckts ifrån dem. Och det gör mig ledsen."

Man skulle kunna plocka isär hans inlägg och diskutera konsekvenserna av tv-program som slår mynt av folks olycka och behov av att tvätta sin byk i offentlighetens ljus. Man skulle kunna ifrågasätta varför han överhuvudtaget inte funderar på huruvida ett tv-program är den hjälp dessa kändisar behöver och att dessa människor kanske nu istället väljer att söka sig till en mer lämplig, mindre offentlig hjälp. Jag finner det helt otroligt att Calle Schulman verkar inbilla sig att detta program var de tänkta deltagarnas enda chans att bli av med sina missbruksproblem men det som är allra mest bemärkansvärt är att han själv nyligen producerat ett program vars deltagare om några år hade varit perfekta deltagare för detta Celebrity Rehab och att han inte för en sekund reflekterar över denna koppling.

2 kommentarer:

Sonia Jansson sa...

läste nånstans:
-Dubbelmoral är bra. När man tappat den ena har man alltid den andra.

Jenny sa...

Vad man bör komma ihåg när det gäller kändisar är att de ofta är helt handlingsförlamade när de inte har journalister och tv-kameror efter sig, alltså är ett avgiftningsprogram i dubbel bemärkelse enda sättet att få in dem på den breda vägen igen.